Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

Osman Şahin DAÜ’de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Osman Şahin DAÜ’de Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Yayınlanma Tarihi: 15 Aralık 2017, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yazar Osman Şahin’i ağırlıyor. 40 yıllık sanat yaşamında öyküleri 12 dile çevrilen, Türk Edebiyatı’nda yapıtları en çok sinemaya uyarlanan, Türk sinemasına ulusal ve uluslararası ödüller kazandıran Yazar Osman Şahin, 14 Aralık 2017 Perşembe günü, saat 09:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleşen açılış ile öğrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan

Etkinliğe DAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yıllarca hizmet vermiş olan ve bir süre önce aramızdan ayrılan Harid Fedai’nin anılmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Fen ve Edebiyat  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden ve Türk Sineması’nın kilometre taşlarından biri olan Osman Şahin’i DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu gururu ifade ederek, Şahin’e davetlerini kabul ettikleri için teşekkürlerini sundu. DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ise DAÜ çatısı altında böyle güzel bir etkinliğin gerçekleşiyor olmasından ötürü duyduğu mutluluğu ifade ederek, özellikle “Köy Enstitüleri” konusunun kendilerini çok ilgilendirdiğini kaydetti. Prof. Dr. Osam, öğrencilerin topluma hizmet eden, gerçek bir öğretmen ve eğitimci olan Osman Şahin gibi önemli bir isim ile bir araya gelmelerinden ötürü duyduğu mutluluğu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Osam’ın ardından söz alan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülseren Tor ise bugün heyecanlı bir güne uyandıklarını, daveti kabul ederek kendilerini onurlandıran Osman Şahin’e ve ayrıca etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Osman Şahin

Açılış konuşmalarının ardından Osman Şahin için hazırlanan video gösterimi yapıldı. Video gösterimi sonrasında Osman Şahin sahneye davet edilerek sunumlarını gerçekleştirdi. Etkinliğin birinci gününde Şahin, “Dünyanın En İyi Okulları Köy Enstitüleri” ve “Geniş Bir Nehrin Akışı / Yaşar Kemal” konulu konferansları sundu. Sunumların hemen ardından ise Şahin’e ait “Mezarcı” isimli film gösterimi gerçekleştirildi.

15 Aralık 2017 tarihinde de devam edecek olan söz konusu etkinlikte Şahin, saat10:30’da “Edebiyat Sinemanın Anasıdır” konulu konuşmasını yapacak. Katılımcılar bu sunumdan sonra, izledikleri film hakkındaki izlenimlerini söyleşi havası içerisinde yazarla paylaşabilecek. Ardından ise, saat 14:30’da  Şahin, kitaplarını imzaya açacak.

Osman Şahin DAÜ’de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

DAÜ Web Siteleri