Skip Navigation LinksMission-and-Vision

Misyon ve Vizyon

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün öncelikli amacı, kökü çok eski tarihlere uzanan, dünyada çok geniş coğrafyalara yayılan Türk dilinin varlığını fark ettirmek ve onun her dönemini temsil eden ürünlerini bilimsel ölçütler çerçevesinde değerlendirebilecek bireyler yetiştirmektir. Dört yıllık eğitim-öğretim süresince bireylerin hem Türk dünyası edebiyatları, hem de diğer ülkelerin edebiyatları hakkında bilgi sahibi olmaları, karşılaştırmalı bakış açıları kazanmaları, yurt dışındaki Türkoloji çalışmalarından da haberdar olmaları hedeflenir. Yaptığı araştırmalarla Türk dili ve edebiyatı ile ilgili sorunlara çözümler üreten, bilim ve teknolojinin hızla geliştiği ortamda kendini sürekli yenileyen, etik sorumluluk taşıyan, yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı, ortak çalışmaya yatkın, çevreye duyarlı Türkologlar yetiştirmek amaçlanır. Ayrıca, yaptıkları çalışmaları dünyaya tanıtacak, ülkenin bilim ve kültür birikimine katkıda bulunacak, edindikleri bilgileri toplumla paylaşacak; Türk dilinin korunması, doğru kullanılması ve gelecek kuşaklara doğru aktarılması konusunda duyarlı bireyler yetiştirmek de amaçları arasında yer alır.