Skip Navigation LinksProgram-Objectives

Bölüm İmkanları

Öğrencilerimiz modern dersliklerde, 10 ya da 20 kişilik küçük gruplar içerisinde, kuramsal ve uygulamalı bir eğitim öğretim anlayışıyla yetiştirilmektedir. Küçük gruplarla çalışmak, öğretim üyesine bütün öğrencilerini dinleme, onlarla tek tek ilgilenme ve onları daha yakından tanıma fırsatı sağlamakta; ayrıca öğrenciler için ofislerde ayrılan görüşme saatlerinde öğrenciler, öğrenme güçlüğünü aşmak, bilgi eksikliğini tamamlamak üzere, Bölümün kitaplığından da yararlanarak hocalarıyla bire bir çalışabilmektedir. Böylece öğrenci çalışma disiplini kazanmakta, öğrenmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Öğrencilerin araştırmacı kimlikleri geliştirilirken, edebî zevk ve eleştiri gücüne sahip olmaları, edebî metinlerle duygu ve düşünce dünyaları beslenerek insanî değerlerinin olgunlaşması, yeteneklerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesine de olanak sağlanmaktadır. Öğrenciler, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üye oldukları kulüplerde etkin rol alarak kendilerine güven duygularını geliştirmekte, ortak iş yapmanın zevkine varmaktadırlar.